به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجتالاسلام محمد اسفندیاری، در جمع طلاب مدرسه علمیه فاضلیه مشهد با اشاره به روایت «تفقهوا فی دین الله فان الفقه مفتاح البصیره و تمام العباده و السبب الی المنازل الرفیعه و الرتب الجلیله فی الدین و الدنیا وفضل الفقیه علی العابد کفضل الشمس علی الکواکب و من لم یتفقه، فی دینه لم یرض الله له عملاً»، اظهار داشت: بزرگان در مورد اخلاق فرمودهاند که علم اخلاق ملکهای است که بهوسیلهٔ آن اعمال بدون فکر از انسان صادر میشود و برایش ملکه شده و حال و سریع الزوال نیست.
مسئول حوزه مدیریت حوزه علمیه خراسان به توضیح معنای «تفقهوا فی دین الله» پرداخت و تصریح کرد: وقتی میگویند «تفقهوا فی دین الله» منظور فقه مصطلح بین ما نیست زیرا فقه شامل اعتقادات و احکام و اخلاق است و به همین جهت نباید به مسائل اعتقادی بهطور گذرا نگاه کرد.
وی افزود: از همین رو بزرگان ما قبل از پرداختن به فقه اصغر (احکام) به فقه اکبر (اعتقادات) میپرداختند زیرا اگر کسی در اعتقادات و خداشناسی مشکل داشته باشد، در فقه اصغر و احکام دچار مشکل میشود.
حجتالاسلام اسفندیاری با بیان اینکه اگر فکر و نگاهمان به جهان درست شود اعمال خودمان و اصلاً تمام جهان درست میشود، خاطرنشان کرد: مشکل امروز دنیای غرب انسانمدار بودن است درحالیکه ما میگوییم اصل، خدا و دین است یعنی بشر باید در خدمت خدا باشد نه اینکه دین در خدمت او قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تفقه در دین را عامل کسب منزلت دانست و با اشاره به توقیع شریف میفرماید که «وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فیها إِلَی رُوَاةِ حَدِیثِنَا ...»، افزود: این حوادث فقط احکام نیستند و شامل بقیه علوم هم میشود.
انتهای پیام/